E/F Matr. nr. 51 H Frederiksberg

Ejendommen

På hjørnet af Gl. Kongevej og Sankt Thomas Alle på Frederiksberg ligger der en markant ejendom. Ejendommen løfter sig højt over nabohusene med sit stejle skiffertag.
Altaner med skifferfarvet smedejernsgelænder giver huset et præg af lethed. Indgangspartierne er udformet i klassisk stil, og vinduerne i trappepartierne er ført helt til taget. Husets store vinduespartier får det til at virke lyst og imødekommende. Alt i alt et klassisk byggeri med en central placering i byen.
Et rigt blomsterflor fra mange af altanerne er med til at understrege husets kvaliteter.

Huset er bygget i 1914. Det er et solidt hus. Lejlighederne er velindrettet med harmoniske rum, stuk, flotte døre og højt til loftet. Der er 36 lejligheder i huset. De fleste lejligheder
er omkring 80 – 85 m2. Flere af 4. sals lejlighederne har udnyttet de tillagte loftsrum. Efter ejernes ønsker er der indrettet beboelse i både 2 og 3 etager. Nogle af taglejlighederne har diskrete tagterrasser skåret ind i det høje skiffertag.

Bag huset ligger der en hyggelig fælles gårdhave. Sommeren igennem bliver der taget solbad, grillet og slappet af på plænen mellem de høje æbletræer. Fællesskabet i huset sikrer, at hus og have bliver vedligeholdt og fornyet.
Ejerlejlighedsforeningen sikrer, at fællesskabet har nogle formelle rammer at udfolde sig i


Haven

Haven og gården er et ekstra fri rum, som vi alle kan nyde og kan derfor ikke reserveres af een beboer. Men ofte vil det være sådan, at resten af huset viser hensyn, hvis den enkelte har et arrangement. Der ryddes naturligvis op i haven efter brug.

Græsslåning står viceværten for, og sørger for det sker en gang om ugen i sommerperioden. Det er vigtigt at der altid er ryddet op i haven, således er græsplænen er tilgængelig for viceværten.

Ejendommen har en havekælder som er beliggende i kælderen i nr. 14. Her findes haveredskaber af en hver slags, samt ekstra borde, stole, to pavilloner og en stor parasol.
Havens frugter må gerne spises, og vi har også nogle få krydderurter som purløg, bredbladet persille og citronmelisse – de er placeret i bedet overfor legehuset.

Til slut har vi legehus, sandkasse og gyngestativ til foreningens børn og barnlige sjæle.